woensdag 3 december 2008

GO-ART-expo Atheneum Antwerpen

GO-ART PROJECT 2008

Elk jaar wordt er door de vzw Go-Art een tentoonstelling gerealiseerd rond een thema. Deze tentoonstelling kan door elke Gemeenschapsschool van Vlaanderen aangevraagd worden om in zijn gebouwen tentoongesteld te worden.

Om het twintigjarige bestaan van het Gemeenschapsonderwijs te vieren, heeft de vzw Go-Art geopteerd om in de hoofdplaatsen van de vijf provincies een tentoonstelling te organiseren rond het thema Individualiteit/Identiteit. Deze tentoonstelling kan dan tijdens het schooljaar 2008-2009 door de scholen uit die provincie aangevraagd worden om in hun lokalen door te gaan.

De vraag werd gesteld aan het DKO van de Academie van Antwerpen om deze vier provinciale tentoonstellingen te realiseren.

Het is ook de bedoeling dat kinderen uit de aanvragende scholen geïnspireerd door de werken van de professionele kunstenaars kunstwerken zouden maken die eventueel kunnen opgenomen worden in een bijkomende tentoonstelling.

Na een jaar worden de verschillende tentoonstellingen samengebracht in een eindtentoonstelling die zal plaatsvinden in de lokettenzaal van het Vlaams Parlement. Hierin worden ook werken van de geïnspireerde kinderen opgenomen.

Geen opmerkingen: